Doprava od 2500,- Kč zdarma

Mladá pšenice

Mladá pšenice

                          

 

Naše potravinové doplňky jsou schváleny OVZ-35.1-09.12.2011-4503

Certifikáty kvality produktu.

Mladá pšenice 

 Země původu: USA- Utah

Složení: 100% Bio sušený extrakt z listů mladé pšenice v prášku.

Neobsahuje konzervační látky a špatně stravitelnou vlákninu!!

 Charakteristika: 100% Bio Sušený extrakt z listů mladé pšenice.

Podporuje obecně dobrý zdravotní stav a trávení, posiluje obranyschopnost organismu.
-    má příznivý vliv na celý trávicí trakt.
-    pomáhá harmonizovat tělesné funkce.
-    pomáhá chránit před volnými radikály.
-    příznivě ovlivňuje obranyschopnost organismu a celkovou kondici organismu.
-    pomáhá podporovat imunitu.
-    působí příznivě při zpomalování procesu stárnutí buněk, při detoxikaci a regeneraci organismu.
-    účinně bojuje s celou řadou civilizačních onemocnění.
-    kladně ovlivňuje proces hojení ran, dále hladinu cholesterolu a cukru.
-    příznivě ovlivňuje plodnost a hladinu Ph lidské krve.
-    vhodné pro rekonvalescenty a fyzicky náročné profese i sportovce.

 

  Naše zelené potraviny se liší od ostatních produktů v tom, že jsou to extrakty (100% sušená šťáva z lístků), nikoliv sušená celá tráva. Účinky jsou tudíž intenzívnější a nutričně hodnotnější. Nekupujte sušenou trávu nýbrž sušenou šťávu.

 

 Jak se vyrábí mladá pšenice?

Je velmi šetrný rostlinka dorůstá výšky okolo 30cm v této výšce se poseká. A odšťavňí. Následně se ploště, šetrně, rychle suší při teplotách 31°C, které neničí všechny potřebné složky, jenž mladá pšenice obsahuje a mají pro organismus blahodárné účinky.
Mladá pšenice obsahuje organicky vázané minerály, které jsou na rozdíl od anorganických mnohem lépe vstřebatelné a lidské tělo je umí vhodně využít.

Co obsahuje mladá pšenice.

Vyvážené množství všech potřebných přírodních živin, které lidský organismus potřebuje ke svému správnému fungování. Mladá pšenice obsahuje všechny potřebné vitamíny ( B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E, K, betakaroten, a další) , enzymy (amyláza, cytochrom oxidáza, kataláza, lipáza, peroxidáza, proteáza, transhydrogenáza, SOD), minerály a stopové prvky (hořčík, vápník, draslík, selen, jod, zinek, železo), aminokyseliny (alanin, arginin, fenylalanin, glycin, histidin, kyselinu aspartamovou a glutamovou, tryptofan, tyroxin a další)  a velmi důležitý chlorofyl.

Mladá pšenice BIO obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů, stopových prvků, enzymů a aminokyselin.

Beta Karoten

 je tzv. prekurzorem vitaminu A, ze kterého si naše tělo umí samo vyrobit tento vitamín. Jeho nedostatek se projevuje šeroslepostí, suchou kůží a nízkou odolností vůči infekcím. Pšeničné výhonky obsahují více betakarotenu než rajčata, mrkev, ledový salát. Nachazí se v nich celá řada dalších karotenoidů, které rovněž mají silné antioxidační vlastnosti a některé pomáhají chránit tělo před vznikem zhoubných nádorů.

Chlorofyl

zvyšuje hladinu hemoglobinu. Díky němu dochází k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a brání vzniku infekčního prostředí. Dále čistí organismus a odstraňuje pachy. Pomáhá také při hojení ran. Bylo prokázáno, že je účinný při léčbě žaludečních vředů a střevních potíží. Chlorofyl je přírodní antibiotikum. Má protizánětlivé účinky.

Vedle dodání těchto všech důležitých látek, pak mladá pšenice brání překyselení organismu, svým mírně zásaditým pH.

Dodává enzymy, které vaše tělo potřebuje pro celkové zdraví, trávení, obnovu tkání a buněk a obranu proti předčasnému stárnutí nemocných či oslabených buněk.

Mladá pšenice je jedním z nejbohatších zdrojů kyseliny listové, která se nachází hlavně v tmavě zelené listové zelenině. Má výrazně vyšší obsah vitaminu B12 než mladý ječmen. Proto je vhodná zejména pro vegetariány.

Mladá pšenice obsahuje řadu aktivních enzymů, zejména pak důležitý enzym superoxiddismutázu, který přispívá z velké části schopnosti neutralizovat volné radikály a poskytovat buňkám ochranu.

Mladá pšenice má výrazně pozitivní působení na střevní peristaltiku a celý trávicí trakt. Její účinky ocení zejména lidé trpící gastrointestinálními problémy: akutní gastritidou, zánětem žaludku a střev, žaludečními vředy a pálením žáhy, ulcerózní kolitídou, crohnovou chorobou.

 V naší mladé pšenici je zpracována pouze zelená část rostliny, tudíž je to vhodný doplněk stravy pro lidi trpící celiakií.

 

Složení mladé pšenice.

Mladé pšenice BIO množství ve 100g  

Nutriční hodnoty ve 100g: sacharidy 40,0g, bílkoviny 22g, tuky 2g, energie 300kcal/ 1256kj.

  • Energie 300kcal/1265kj
  • Chlorofyl 300mg
  • Bílkoviny 22g
  • Sacharidy 40,0g
  • Tuky         2g
  • Cholesterol 0%

Vitaminy množství ve 100g

  • Vitamin A více než 50 IU
  • Vitamin B1   0,61mg
  • Vitamin B2  3,06 mg
  • Vitamin B3  3,34mg
  • Vitamin B5  7,9mg
  • Vitamin B6   11,7mg
  • Vitamin B 12 50mcg
  • Beta karoten   894 IU
  • Vitamin C       84,5mg
  • Vitamin E      7,24 IU
  • Vitamin K      1,08mg
  • Kyselina listová  950 mcg

Minerály množství ve 100g

  • Vápník 1,20 g
  • Draslík 4,97g
  • Hořčík   7 mg
  • Železo   21mg
  • Zinek    4,07mg
  • Křemík    30mg
  • Sodík      970mg
  • Fosfor      250mg
  • Bór          5,7g
  • Mangan    13mg
  • Měď            16mg
  • Stříbro      20mcg
  • Chróm       154mcg
  • selen        15mcg

Aminokyseliny množství v 1g

  • Alanin     18,4 mg
  • Arginin   18,6mg
  • Fenylalanin   16,9mg
  • Glycin  15,2mg
  • Histidin   7,05 mg
  • Isoleucin   14,0mg
  • Leucin         23,9mg
  • Lysin          18,8mg
  • Methionin     41,2 mg
  • Prolin  19,2 mg
  • Serin      13,9mg
  • Threonin    14,8 mg
  • Tyrosin         16,6mg
  • Valin          16,4mg   
  • Kyselina aspartamová 30,7mg
  • Kyselina glutamová 33,5 mg  

 

Jak působí mladá pšenice.

Obsah minerálů v mladé pšenici působí zásadotvorně, tím pomáhá redukovat metabolické překyselení organismu, které jak víme je pro tělo škodlivé a může způsobovat řadu zdravotních potíží.

Díky šetrnému zpracování, obsahuje mladá pšenice také řadu kvalitních tělu prospěšných enzymů. Pokud ji konzumujeme pravidelně mohou enzymy, které se účastní řady biochemických reakcí v těle nahradit tenčící se zásoby enzymů v lidském organismu. S věkem totiž obsah enzymů v organismu neustále klesá a tím i naše schopnost trávit živiny a bojovat proti volným radikálům, které na nás neustále působí.. Z mladé pšenice byla izolována řada enzymů, které jsou pro fungování organismu velice důležité.
Mladá pšenice výrazně zlepšuje metabolismus a významně urychluje spalování tuků, je proto dobrá jako prevence proti obezitě.
Dalším významným efektem je proces detoxikace organismu.
Příznivě působí při odstraňování škodlivých látek z těla, urychluje hojivé procesy, zlepšuje trávení a posiluje imunitní systém.

Mladá pšenice je nejlepším dostupným zdrojem chlorofylu a nabízí vysokou úroveň energie. Je považována za přírodní antioxidant a omlazující produkt. Obsahuje antioxidanty, vitamíny, minerály, aminokyseliny včetně esenciálních, aktivní enzymy, bioflavonoidy a jiné fytonutrienty, které jsou potřebné pro optimální buněčný metabolismus, regeneraci a ochranu organismu.

- Je to komplexní doplněk stravy pro vaše zdraví.
- Vyživuje lidský organismus.

 

 Dávkování mladé pšenice.

 Dospělí 1 čajovou lžičku 2-3x denně nejlépe na lačno. Děti od 3 let půl čajové lžičky 1x denně. Dávku rozmíchejte v 200ml studené neperlivé vody. Při dávkování používejte vždy suchou plastovou lžičku a víčko hned těsně uzavřete. Zajistěte dostatečný přísun tekutin během dne. V prvních 14ti dnech doporučujeme užívat v polovičních dávkách tedy ½ lžičky a to proto, protože mladá pšenice má schopnost čistit organismus.

Doplněk stravy 200g - Obsah: 200 dávek (1 lžička = 1g)  užívání na 3-4 měsíce
Doplněk stravy 100g - Obsah: 100 dávek (1 lžička = 1g)  užívání na 2-3 měsíce
 

Doporučené dávkování u autoimunitních onemocnění?

Autoimunitní onemocnění je vrozená porucha imunity, kdy imunitní systém vyrábí  protilátky proti vlastním tkáním, což se pak projeví specifickým zánětem. Do skupiny autoimunitních onemocnění patří například tyto choroby – roztroušená skleróza mozkomíšní, lupus erythematodes, Crohnova choroba, ulcerózní kolitida, revmatoidní artritida, Hashimotova thyroiditída atd. Protože mladá pšenice zvyšuje přirozenou obranyschopnost organismu, je vhodné při užívání začínat s malými dávkami.
Po 1/2 lžičce po 4 dnech tedy 0. – 4. den 1/2 lžičky ráno,  5. - 8. den  ráno 1/2 – poledne 1/2 – večer 0 , 9.-12.den ½- ½- ½, 13.- 16.den 1- ½-1/2, 17.-20.den 1-1-1/2, 21.- 24.den 1-1-1 a dále pak 3x denně 1 lžička. Takto lze zahajovat dávkování i u velmi citlivých osob, nebo u zvýšené očistné reakce organismu.

 

* Proč je pro nás přínosné mladou pšenici užívat !

Protože, dnešní kvalita stravy a její složení neobsahuje dostatek tělu prospěšných živin. Obsah živin v běžné české stravě je velmi málo. Strava má většinou nevhodné složení, nejsou dodržovány doporučené technologické postupy zpracování a přípravy jídel. Stále konzumujeme stravu, která náš organismus nepřetržitě překyseluje. V dnešní době prudce vzrostly nároky organismu na přísun živin.
Stále se zvyšují rizikové faktory v české populaci (smog, kouření, stres, nadváha-obezita a zvýšená hladina cholesterolu a LDL cholesterolu, homocysteinu, nebo zvýšená hladina glykémie).

Na následky civilizačních onemocnění ročně zemře více než 33 miliónů lidí.
Odhaduje se, že 80% všech srdečních infarktů, mozkových mrtvic a cukrovky typu 2 je možné předejít ovlivněním rizikových faktorů, v případě nádorových onemocnění se předpokládá, že až 40% případů je možné předejít.

- Zařazením mladé pšenice obohatíte svůj jídelníček o tělu potřebné a prospěšné výživové složky.

- Díky nutričnímu složení  a účinkům je mladá pšenice vhodný potravinový doplněk pro sportovce.

* Proč se může objevit při užívání mladé pšenice očistná reakce!
Očistná reakce se objevuje přibližně u 40 % uživatelů. Spočívá v přechodném zhoršení stavu, laboratorních hodnot či příznaků nemoci. Důvodem je především uvolnění škodlivin usazených v tkáních, systémech a orgánech a jejich vyloučení z organismu. To se děje především detoxikací v játrech a jejich následným vylučováním ledvinami. Vzhledem k detoxikaci můžete krátkodobě pozorovat zhoršení pleti. Občas se objeví i příznaky zcela neočekávané, či se podaří odhalit dosud skrytá chronická onemocnění. Očistná reakce většinou netrvá déle jak 3 - 4 týdny. Záleží na zatížení jednotlivého organismu. Pokud její projev je pro uživatele snesitelný, pak není nutné stávající dávkování měnit. Pokud však únosný není, je třeba dávkování mladé pšenice snížit, nebo na čas přerušit. A postupně se vrátit k původnímu dávkování.
 

* Kdy je vhodné s užíváním mladé pšenice vyčkat:

 stavy po operacích žaludku, tenkého, tlustého a slepého střeva (do týdne po operaci), probíhající radioterapie-ozařování, vždy vysadit týden před výkonem a nasadit týden po výkonu. Po transplantacích orgánů a tkání na zásadní imunosupresivní léčbě (všude kde je zapotřebí tlumit imunitní systém). U autoimunitních onemocněních, které reagují nepřiměřeně na užívání mladé pšenice. Akutní záněty hlubokého žilního systému, akutní plicní embolie, AIM, akutní cévní mozková příhoda.


* Onkologičtí pacienti, kteří podstupují chemoterapii, nebo radioterapii.
Během chemoterapie lze užívat mladou pšenici bez omezení. Dodá tělu potřebné vitální látky dále je vhodným podpůrným doplňkem stravy u onkologických pacientů. U řady případů snižuje vedlejší nežádoucí účinky chemoterapie, které nepříjemně ovlivňují léčbu. Během probíhající série ozařování, čili radioterapie je zapotřebí mladou pšenici přestat užívat. Mladá pšenice obsahuje silné antioxidanty. Léčba ozařováním je založena na skutečnosti, že rakovinné buňky jsou na podávanou vlnovou délku vnímavější než buňky zdravé. Přijaté záření způsobí oxidaci plasmy rakovinné buňky a ta umírá. Mladá pšenice by tedy paradoxně rakovinnou buňku chránila před ozařováním. Proto je vhodné Mladou pšenici přestat užívat týden před plánovaným zahájením radioterapie a nasadit ji zpět opět po 7 dnech po skončení ozařování.

Obecně lze však říci, že užívání mladé pšenice bývá velice dobře snášeno a její podpůrné účinky jsou velkým přínosem pro lidský organismus.

Mladou pšenici je možné bez problémů užívat s jinými potravinovými doplňky i s léky na lékařský předpis (zde se pouze doporučuje časový odstup jedné hodiny před, nebo po užívání klasických léků).

 

*Mladá pšenice je díky svým účinkům, a hlavně složením také vhodným potravinovým doplňkem pro těhotné a kojící ženy.

Dále pak pokud plánujete rodinu jsou mladá pšenice a zelené potraviny obecně tou správnou volbou. Díky detoxikačním vlastnostem zbavují tělo škodlivých látek a snižují tak zatížení organismu. Což je pro budoucí maminku nepostradatelná věc. Co jiného je důležitější, než aby malý neohrožený človíček vyrůstal v čistém prostředí matčina lůna. Navíc Vám zelené potraviny dodají potřebné vitamíny, minerály, stopové prvky a neméně důležitou kyselinu listovou. Navíc vše v přírodní formě.

* Jak dlouho je vhodné mladou pšenici užívat?

Obecně platí pro detoxikaci organismu 3-4 měsíce 2x ročně jaro-podzim. 

U podpůrné léčby v závislosti na projevech nemoci 6-12 měsíců.

A pro lidi se špatným životním stylem. Platí: čím déle, tím lépe. Protože škodliviny na nás v dnešní době  působí neustále. Proto je důležité neustále organismus čistit, chránit a posilovat. Každodenní a dlouhodobé užívání mladé pšenice je možnost, jak dát tělu to nejlepší co nám příroda dává.

Pro organismus to znamená zvýšení imunity, odkyselení organismu, doplnění životně důležitých nutrietů, bez kterých tělo stárne a chátrá dále zvýšení, nebo navrácení životní energie.
A tělo se nám odmění dobrým zdravím, veselou náladou a zdravou myslí..

Historie mladé pšenice.

Zdraví prospěšné účinky mladé pšenice znali již staří Egypťané a obyvatelé Mezopotámie před 5000 lety.
Svůj návrat na výsluní nastal v západní civilizaci okolo roku 1940, kdy se začala masivně užívat a od té doby stále nabývá na popularitě.
40. léta 20. století: Ann Wigmorová: "Mladá pšenice je 'léčivá tráva'."
Charles F. Schnabel: "Mladá pšenice má více než 23krát vyšší nutriční hodnotu než běžná zelenina"
 
Ann Wigmorová
Mimořádnou roli v zelené revoluci sehrála žena jménem Ann Wigmorová. Lze říci, že nebýt jí, těžko by se dnes zelené potraviny využívaly a vědecky zkoumaly v takové míře. Propagaci a využívání čerstvé rostlinné stravy, zvláště mladých pšeničných výhonků, totiž zasvětila většinu života a její poznatky patří dodnes mezi nejcitovanější a nejrespektovanější zdroje informací. Možná i proto, že ona sama byla chodícím důkazem, že to „opravdu funguje".
Ann se narodila v roce 1909 v Litvě jako nedonošené a neduživé dítě. Rodiče ji záhy opustili a emigrovali do Spojených států. Holčičku vychovávala babička, uznávaná léčitelka a bylinkářka. Právě od ní se Ann naučila základům přírodní medicíny. Velkou školou pro ni byla první světová válka, kdy babičce pomáhala ošetřovat raněné vojáky převážně s využitím léčivých rostlin.

Když bylo Ann šestnáct, přestěhovala se za rodiči do USA. Časem se zdálo, že to nebylo šťastné rozhodnutí. Snad za to mohla konzumace typicky „americké" stravy, tedy jídel bohatých na tuky a kalorie, ale chudých na živiny, snad stres a šok z přesunu do jiné kultury, každopádně se od té doby její zdraví začalo rapidně zhoršovat. Nejprve onemocněla ulcerativní kolitidou, obtížně léčitelným zánětlivým střevním onemocněním. Postupně se přidávaly úporné bolesti hlavy, artritida, a dokonce rakovina tlustého střeva. Poslední kapkou byla vážná autonehoda. Při ní si Ann rozdrtila obě nohy, do kterých vzápětí dostala gangrénu. Lékaři ji postavili před volbu: amputace, nebo smrt. Ona ale jejich řešení odmítla, opustila nemocnici a vrátila se domů.

První, co udělala, byla drastická změna jídelníčku. Při ní využila jak znalosti přírodní medicíny, tak své jedinečné instinkty. Ze stravy vyřadila všechna jídla živočišného původu a zaměřila se na konzumaci syrových čerstvých potravin, hlavně zeleniny, celozrnných obilovin, semen a klíčků. Důležitou složkou pak byly tzv. zelené potraviny, tedy syrové rostliny bohaté na chlorofyl. Ve velkém pila zejména šťávy z mladých pšeničných výhonků. Z rozdrcených rostlin si připravovala i obklady na nohy postižené gangrénou. Později vyprávěla, že v té době její tělo doslova hladovělo po všem, co bylo zelené - a ona jej poslouchala.

Výsledkem bylo to, co lékaři považovali za naprosto nemožné. Nejen že se postupně uzdravovala její zranění, ale mizely i příznaky všech vážných chronických onemocnění. Dokonce i vlasy, které tou dobou měla již téměř šedivé, získaly opět tmavou barvu.

Poté, co se v průběhu let její dieta osvědčila i u dalších nemocných, se Ann v roce 1963 rozhodla založit Hippokratův institut. První byl otevřen v Bostonu a postupně přibývaly - na Floridě v Jižní Kalifornii, Puerto Ricu... V centrech pak se svými následovníky úspěšně pomáhala tisícům pacientů se širokým spektrem obtíží: od hypertenze, přes rakovinu, diabetes, obezitu, astma, gastritidu, žaludeční vředy, choroby slinivky a jater, zelený zákal, až po kolitidu, zácpu, problémy s dýcháním či artrózu.
V roce 1994 Ann tragicky zahynula při požáru v Bostonu. Bylo jí 85 let, byla v plné síle, intenzivně pracovala a těšila se dobrému zdraví. Její centra stále fungují a pomáhají dalším lidem nalézat cestu ke zdraví. Úspěšnost jejích postupů navíc podnítila vědce a lékaře, aby se začali intenzivně zabývat zkoumáním mladé pšenice i dalších zelených potravin.

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Ukládat mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy.

Doporučení: Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do +25°C v uzavřeném obalu. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců. Součástí balení jsou i absorbery vlhkosti. Pozor není určen ke konzumaci! Absorbery v dóze ponechejte, až do využívání celého obsahu.
(-Absorbery jsou vhodné pro styk s potravinami-)
 Minimální trvanlivost do data uvedeného na etiketě plastové dózy.